maanantai 5. syyskuuta 2011

Kahvinkeitinarvostelu - Kenwood kMix CM040


Tiedättekö ne perus ruokablogijutut, joissa hehkutetaan kaikkea kivaa ja ihqa? Tämä ei ole sellainen stoori. Tässä tehdään kärpäsestä härkänen, mutta päivittäin häiritsevä kärpänen pistää vihaksi.

Tämä teksti käsittelee kahvinkeitintä nimeltä Kenwood kMix CM040. Elämässä voisi olla paljon suurempiakin valituksen aiheita, mutta kritisoin tätä mainittua kuitenkin.

Keittiöremontin valmistuttua halusimme valkoisen päävärin mausteeksi punaista. Se näkyisi mm. pöytäkodinkoneissa, tekstiileissä, maljakoissa jne. Pöydällä odotti jo valmiina oma pikku unelmamme, Kitchen Aidin yleiskone. Muu konekanta täytyisi toimia yhteen sen kanssa. Kitchen Aidin oma kahvikone kustantaa 850 e, joten se sai vielä odottaa. Olihan edessä vielä siirtolapuutarhamökin verran menoeriä. :) Espressokoneisiin en jaksanut kaiken keskellä paneutua. Sitä paitsi pressopannun maku toimii lajissaan varsin pitkälle. Aamukahvina en jaksaisi säätää latteja ym. Moccamasteriakaan emme halunneet. Se on yksinkertaisesti vain niin ruma, vaikkakin funktionaalisesti ylittämätön. Nähtyämme Kenwoodin kMix-sarjan, totesimme sen vastaavan juuri tarkoitustamme. Tyylikkään näköinen ja yleiskoneen kanssa toimiva sekä ainakin mielikuvallisesti kohtuullisen laadukas. Ja sitä sai punaisena. Samaan koriin tupsahti saman sarjan leivänpaahdinkin. Keitin 120 e, paahdin 80 e.

Kotona keitin löysi heti paikkansa yleiskoneen viereen ja hyvältä näytti. Ensimmäistä sumppia valmistellessa, huomasin suuren miinuksen. Vesisäiliöstä ei näy veden määrää, vaan se täytyy katsoa pannusta. Ärsyttävää. Tiedän kyllä, että hifistelijät eivät kaada vettä kahvikannusta, koska siitä tulee mukaan kahvirasvaa. Kahvihifistelijöillä ei tosin varmasti löydy peruskeitintä, joten aivan sama.

Ensimmäinen pannullinen oli tippunut ja oli aika kaataa kahvi kuppiin. Kannun nokkaan oli höyrystynyt yllättävän suuri määrä vettä, joka lorahti kuppiin lantringiksi. Kaataessa loppukahvia kuppiin, totesin, ettei viimeisiä paria ruokalusikallista saisi normaalikeinoilla mukaan. Se täytyi kaataa pystysuorassa altaaseen. Pannu on keittimen ulkonäköön nähden yllättävän ruma ja kaiken lisäksi täynnä täydellisiä muotoiluvirheitä.

Itse kahvi oli onneksi hyvää ja päätin, etten yritä palauttaa tai reklamoida tuotetta. Huomasin lisäksi, että keitin sammuttaa päälle unohdetun virran kahden tunnin päästä automaattisesti. Pieni suuri asia, kun olet lähtenyt kämpästä ja alat pohtia, sammutitko laitteen.

Parin kerran jälkeen ilmeni suuri miinus. Pannun voi melko helposti laittaa paikalleen suodatusta odottamaan niin, ettei se kuitenkaan ole täydellisesti kohdallaan. Tämä aiheuttaa sen, että tippalukko toimii ja neste alkaa kerääntyä suodatinpussiin. Muutaman kerran on ollut vahinko todella lähellä.

Kun pannun ottaa kahvin tippumisen jälkeen pois, tippuu tippalukosta aina pari pisaraa kuumalle pannunaluselle pohjaan palamaan. Ärsyttävää.

Kahvinkeittimissä ei ole montaa toimintoa. Kenwoodin kMix CM040:ssä useimmat niistä ovat pielessä. Kahvi on hyvää ja ulkonäkö nätti, kaikki muu sitten mättääkin.


15 kommenttia:

 1. Meillä taas teemana rosteri, ja tilasin Amazon.co.uk:sta keittimen, jopa myllyn kera. (75-80 €)

  Samalla nyt katsoin sieltä tuota Kenwoodin sarjaa, punaisena oli kovin samannäköistä keitintä ja paahdinta, pauttiarallaa 100 puntaa olivat yhteensä. Ja tuolla hinnalla tulevat Suomeenkin siis.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä kirjoituksesta! Olen juuri samassa tilanteessa, uusi keittiö jonne haluan kivan näköisen keittimen, olin ajatellut tota kmix'iä mutta pitää vielä hieman harkita...On kyllä erittäin kivän näköinen :)

  VastaaPoista
 3. minulla on tämän keittimen "pikkusisko" eli mielestäni sievempi, mutta vain 6 kupin pannulla.. tässä mallissa ei kyllä nuita edellä mainittuja vikoja esiinny. pannu on aina oikealla paikalla, vesisäiliöstä löytyy kyllä rajat veden mittaamisen helpottamiseksi eikä tiputtele levylle kahvia..tippaakaan. enkä kyllä huomannut mitään höyrystymiseen viittaavaakaan pannnun nokassa.. eli enpä voi tätä pienempää muuta kuin suositella. ainoa miinus ehkä on tuo pannun pienuus, mutta meillä keitetään sitten tooisen kerran perään jos niin kovasti kahvihammasta kolottaa ettei tuo pannu riitä, en tykkää muutenkaan pannussa seisseestä kahvista.. ps. se veden kaataminen toisella pannulla ei ole hifistelyä.. rasva kertyy vesiputkistoon ja ajanmittaan kahvin maku muuttuu, eikä sitä ikävä kyllä huomaa kuin vieraat joilla itsellä on puhdas keitin. -itse kun siihen tottuu..

  VastaaPoista
 4. Ristus mikkä ongelmat, hyvä keitin se on, älä urputa pahvi!

  VastaaPoista
 5. Meillä moinen keitin on puoli vuotta vanha ja nyt keittää kahvia oudolla tapaa. Keitää vajaan kupillisen jonka jälkeen pysähtyy.. hetken huilattuaan alkaa taas keittämään noin yhden kupillisen verran. En tiedä onko vastus mennyt vai onko niin paljon jo kalkkeutumaa mutta toista Kenwoodia ei tähän taloon tule. Ja mikä tippalukko se sellainen on kun tiputtaa tippoja minkä ehtii kun pannun alta ottaa? Mokkismasteri roks

  VastaaPoista
 6. Aivan samaa mieltä! Siis niin p**** keitin kun voi vaan olla ja äärettömän hidaskin keitettäessä täyttä pannullista. Kyllä se vain on Moccamasteriin vaihdettava, alkaa mennä hermo!

  VastaaPoista
 7. Hei ja hoi! Kyllä se vesimäärän viivasto sieltä sisältä löytyy, on vain samalla harmaalla kuin koko vesisäiliö. Meillä mustaversio ja aina kahvetta keitellessä pitää laittaa keitin sopivaan kohtaan ja keittiön välitilan valot päälle niin viivasto näkyy.

  VastaaPoista
 8. Meillä on sama keitin valkoisena. Kannu on kyllä aivan täydellisen epäonnistunut tekele. Sitä on mahdoton kaataa tyhjäksi ja jos pidät kantta sormilla paikallaan ettei se aukea viimeisiä kuppeja kaadettaessa niin saat kuumat höyryt sormille. Tippalukko tosiaan tiputtaa aina muutaman tipan kuumalle levylle. Jos haluaa pitää keittimen kiiltävänä niin joudut hinkkaamaan sitä joka keittokerran jälkeen. Keitin on HIDAS! Ainoat plussat voin antaa ulkonäöstä ja kahden tunnin ajastimesta.

  VastaaPoista
 9. Unohtuiko, että kahva täyttyy vedellä, jos sen erehtyy laittamaan tiskikoneeseen? Ärsyttää tällaiset muotoiluvirheet, kertakaikkiaan pettymys oli meillekin keitin.

  VastaaPoista
 10. AIVAN!! Ja kahva tiputtaa höyrystynyttä kahvia vielä pöydälle koko sen ajan kun pannussa on kuumaa kahvia! Eikä ihan pientä tippaa!!!! ARGGH.

  VastaaPoista
 11. Paras kahvinkeitin ikinä! Ei pidä lähteä narisijan mukaan. Meillä on ollut monenlaisia keittimiä - juuri tuo malli on loistava

  VastaaPoista
 12. Montaakohan kahvinkeitintä olet testannut (viimeisin anonyymi)? Kirjoitushetkestä on nyt 1,5 vuotta ja tekstiin olisi tullut vielä hiukan lisää huonoja puolia. Huono muotoilu ja suunnittelu ei ole makuasia.

  VastaaPoista
 13. Tää yhtyy haukkuihin. Ko. Kahvinkeitin on ollut meillä nyt 2,5vuotta ja käynyt 2 kertaa takuuseen huollossa, kolmas kerta olisi edessä. Takuu vain loppui ja sitä myötä kahvinkeitin menee vaihtoon. Kieltämättä aika kalliit kupit on tullu tän keittimen myötä, keitin maksoi 129€ ja kesti 2,5 vuotta. kahvan tiiviste vuotaa, eli kaffeet valuu kahvasta pöydälle, tippalukko ei pidä, mittaasteikko vesisäiliössä on erittäin hankalalukuinen jne. Niin nätti kun se onkin, ei se ole toimiva :/ 2 kertaa on nyt lämpösuoja mennyt, joka kerta huollossa menee n. 2 viikkoa. 3 kerta todensanoi ja keitin vaihtoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh. Meillä toimi vaan vuoden.
   Pidettiin pieni pow-wow, kiikutetaanko huoltoon vai hankitaanko suosiolla uusi ja entistä ehompi. Päädyttiin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, värilliseen mocca masteriin. Ei se nyt niin ruma ole! Kitchen Aidiin natsaa kuin nenä päähän!

   Poista
 14. Kenwoodin koneet oli 70-luvun lopulla huippulaadukkaita, tehtiin Iso-Britanniassa, mulla on käytössä Kenwood major tänäpäivänäkin 42-vuotias.
  Olis kyllä kiva tietää missä niitä nykyisin valmistetaan!

  VastaaPoista