sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Berthan 1-vuotisilla

Vierailimme (liian) pitkästä aikaa kaupungin kenties puhutuimmassa raflassa, Ravinteli Berthassa. Osuimme sattumalta juuri 1-vuotissynttäreille, jota berthalaiset juhlistivat tarjoilemalla ilmaisen jälkiruoan.

Berthan vauhti on mutu-tuntumalla pyörinyt lujaa alusta alkaen eikä moitteen sanoja ole kantautunut asiakkailta lainkaan omiin korviini. Viime vuotinen vierailu ylitti muutenkin korkealle asetetut odotukset. En pureudu kokemukseen nyt sen tarkemmin, koska viime arvostelu kertoo tarpeeksi nykytilanteestakin. Ruoka oli edelleen kunnossa. Alkuruoat tempaisivat heti mukaansa ja pääruoat jatkoivat yllättävänkin täyteläistä fiilistä. Pelkäsin listalla olevan nauta-annoksen olevan tylsä, mutta kun kuulin, että liha koostuu hännästä ja sydämestä, oli pelkoni täysin turha. Annos oli yorkshire-vanukkaan ja piparjuurimajoneesin kera erittäin tuhti, mutta herkullinen. Jälkiruoat olivat mielestäni aterian heikoin osa. Värimaailma oli yllättävän lattea eikä makujen kokonaisuus muutenkaan säväyttänyt. Toisaalta viinipaketin jälkkäriviini osui parhaiten kohdilleen. Pahaa sanaa ei tosin tule muistakaan viinivalinnoista. Ja ekalla kerralla "kritisoimani", muilla väreillä nukkaantuneet käsipyyhkeetkin oli uusittu. :)

Listalla ruoka näytti tältä:


Alkuruoat:
tomaatti, mustekala, tapioka
kanttarelli, kananmuna, ruohosipuli

Pääruoat:
nauta, parsakaali, piparjuuri
sinisimpukka, peruna, kuha

Jälkiruoat:
manteli, ranskankerma, nektariini
appelsiini, lakritsi, kananmuna
2 kommenttia:

  1. Apua! Luulin superruoan olevan aika jännä juttu, mutta nämä kuulostavat todella mielenkiintoisilta =) Hännästä ja sydämestä valmistettu ruokalaji.. hmm! Taidan itse pysytellä turvallisesti luomussa lähiruoassa ja metsästän silloin tällöin jotain "superruokia" herkuiksi siihen päälle :)

    Kiitos mielenkiintoisesta jutusta!

    VastaaPoista
  2. Hännästä oli tehty mehevä rillette. Alla oli kurpitsapyreetä/kastiketta. Maussa ei mitään eksoottista, "ainoastaan" reilusti makua. Menee kategoriaan "kaikki tykkäis, jos ei tiedä, mitä syö". :)

    VastaaPoista