perjantai 1. heinäkuuta 2011

Oi, Armas Maitokauppa!

Lähiruoka valloittaa Tamperetta kiitettävällä tahdilla. Alkesästä starttasi Tammelassa Lähiruokapuoti Lempi. Seuraavaksi on asialla nykyajan suomalaisen lähiruokakulttuurin sanansaattaja, Heikki Ahopelto ja Armas Maitokauppa.

Kaupungin parhaiden ravintoloiden keittiömestarina kouliintunut ja pari kirjaakin (Lähellä maata ilmestyy syksyllä) kirjoittanut Ahopelto on jo tovin puuhastellut kyyttöjen parissa. Tuloksena syntyi Armas-perhe, jonka tuotoksia on nautittu jopa maailman parhaan ravintolan, Noman, juustolautasella. Tähän asti armaita herkkuja on saanut hakea Lahtuan tilalta Orivedeltä sekä Tampereen kauppahallin Juustosopista. Nyt Heikki on lyönyt hynttyyt yhteen Riitta Vaahteran kanssa ja yhteistyön hedelmänä saimme kaupunkiin Armas Maitokaupan.

Tarjolla on suomalaisen luonnon ja lähituottajien parhaita paloja sovellettuna hilloihin, kasviksiin, leipiin, herajuomiin, suklaisiin, mysleihin, kananmuniin, lihoihin, kaloihin ja tottakai Armas-perheen herkkuihin, juustoihin, jogurtteihin ja jopa jäätelöön ja paljon toivottuun raakamaitoon. Kaikkea ei ihan vielä ole tarjolla, mutta kunnes kaikki saadaan sisään ja asennettua, on tiski katettu. Toimii muuten mainiosti ruokaostosreissulla yhdessä Stockan kanssa. Jatkossa aukeaa myös deli-puoli, josta voi napata mukaansa vastajauhetun kahvikupposen, tuoreen ja parhaista raaka-aineista tehdyn sämpylän tai uunituoreen piirakan. Näin esimerkkinä.

Vaimo ehtikin jo bloggailla ensimmäisistä makukokemuksista. Tässäpä makupaloja kuvien muodossa.2 kommenttia:

  1. Tampereen kaupassa myytävänä palannutta näkkileipää. Olisi kiva kun nämä tuotteet olisi eri korissa, että ensikertalainen ei syömäkelvottomiin leipiin koskisi. itse erehdyn,ja sain haukkumisryöpyn palkaksi asiasta huomautettuani myyjälle.

    VastaaPoista
  2. Eipä paljon innosta tämän kommentin jälkeen käydä tutustumassa...

    VastaaPoista