keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Vihreä Pasta Puttanesca

Viime bloggauskerrasta ehti vierähtää jo hävettävän kauan, joten ajattelin heittää väliin hauskan ja nopean reseptin, jonka tuloksia vielä fiilistelen ruokajuomana olleen valkoviinin lopuilla.

Pasta Puttanesca eli kiltisti sanoen ilotytön pasta on klassisimpia pasta-annoksia. Nimi juontaa juurensa joko sen nopeuteen (ilotyttö ehti kokkailla juuri sen verran asiakkaiden välissä) tai tuoksuun, jonka päälähteenä ovat anjovikset.

Kokeilin toisenlaista lähestymistapaa alkuperäisestä ja korvasin tomaatin pinaatilla. Lopputuloksena valkovihreä, simppeli ja herkullinen pasta. Suosittelen muidenkin kokeilemaan! Lähiruokapuoti Lemmestä löysin tuoretta ja todella freesin näköistä pinaattia.

Vihreä Pasta Puttanesca

400 g spaghettia
8-10 anjovisfilettä
2 rkl kapriksia
2 kevätsipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen vihreitä oliiveja kivet poistettuna ja siivutettuna
300 g tuoretta pinaattia
ripaus chilirouhetta
kourallinen revittyjä basilikanlehtiä
oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan runsaaseen, suolattuun veteen. Lämmitä iso kasari tai pannu keskilämmöllä ja kaada siihen kunnon loraus oliiviöljyä. Laita anjovikset ja kaprikset paistumaan pariksi minuutiksi, kunnes anjovikset ovat sulaneet ja kaprikset alkavat ruskistua. Laita mukaan valkosipuli, kevätsipuli, oliivit ja chilirouhe. Hämmentele 4 minuuttia. Heitä mukaan pinaatit ja anna niiden paistua pehmeiksi.

Valuta pasta pois, kunnes se on melkein al dente, mutta säästä kupillinen keitinvettä. Kaada pasta pinaattiseoksen sekaan ja sekoita keskenään. Kaada hiukan vettä mukaan ja anna muhia 1-2 minuuttia. Sekoita mukaan basilika ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti