torstai 26. toukokuuta 2011

Food is Art Herkkurastit Tampereen kauppahallissa

Tampere teki juuri julkistetussa Suomen 50 parasta ravintolaa -listalla historiansa parhaimman tuloksen. Kaupungin ruokaskene onkin ollut hyvässä nousukiidossa pari viime vuotta. Raflojen yhteistyönä syntynyt Food is Art -tapahtuma päästi helmikuussa kokkien taiteilijasielun irti. Tarjolla oli ruoan sielunmaisemia maalailevia menuja kohtuuhinnoin. Suosio yllätti positiivisesti ja uutta pökköä oli laitettava heti pesään. Syntyi Food is Art Herkkurastit, joka täyttää Tampereen Kauppahallin kolmeksi päiväksi intohimolla ja rakkaudella ruokaan. Kauhan varressa ravintolat Hella & Huone, Henrik's, Heinätori, Vinoteca del Piemonte, Maruseki, 4 Vuodenaikaa, Wistub Alsace, C ja Ravinteli Bertha. Ja kauhat tarjoaa Keittiöelämää.

Idea
Idea on yksinkertainen, mutta esittelyn vaativa. Ostetaan 10 euron hintainen lippu hallin 4 Vuodenaikaa -ravintolasta. Koska kyseessä on yhdistys, täytyy tikettiin varata käteistä. Saat ruokapassin, jossa näet eri puolille hallia pystytetyt herkkurastit (8 kpl). Kierrät nauttimassa Tampereen parhaiden keittiömestareiden laatiman seitsemän lajin maistelumenun ja nappaat viimeisellä rastilla kukan mukaasi.

Ruoka
Keittiöremontin täyttämän helmikuun aikana en kerennyt tutustumaan ensimmäiseen Food is Artiin. Nyt se oli koettava. Kauppahallissa oli tänään torstaina klo 16 jälkeen hyvä pöhinä päällä. Lyhyt haastattelu paljasti, että tapahtuman alkaessa klo 13, oli halli pursunnut herkuttelijoita. Toinen piikki tuli ihmisten päästessä töistä. Jonoa oli melkein jokaisella rastilla, mutta kierros sujui varsin mukavasti 45 minuutissa. Kuulin sivukorvalla muutaman kokin hiukan tuskailevan seuraavan päivien ruokatilausten kanssa. Suosio kun oli ylittänyt tälläkin kertaa odotukset. Raaka-aineet riittivät nipin napin aloituspäiväksi ja perjantain ja annosten valmistelu venyykin varmaankin yötöiksi. Kaiken kaikkiaan positiivinen ongelma kaikkien mielestä.

Annokset olivat loistavia ruokahalun herättäjiä. Kevyt lounas tai maukas alkupala ennen ravintolaan tai kotikeittiöön siirtymistä. Maut kiersivät ympäri ruokamaailman. Kiireestä huolimatta kokit malttoivat kiinnittää sopivan verran huomiota myös ulkonäköön, vaikka kertakäyttölautasilta nautittiinkin.

Maistelumenu:
1. uusia perunoita, silliä
2. lohta, aasiaslawta, gyozaa
3. tomaattia, vuohenjuustoa tai kurkkua, omenaa
4. porsaan lapaa, kukkakaalia, tomaattia
5. juustoa, viherherukkaa
6. suklaata, raparperia, tomaattia
7. kahvi 
(8. kukka)

(Annoskuvat tässä järjestyksessä.)

Yksinkertaisista "annosnimistä" huolimatta lautaselle aseteltiin hyvinkin pitkään taiteiltuja ja mielikuvitusrikkaita makupaloja, joista usea toimisi täysillä fiinissäkin ympäristössä. Kauppahalli tarjoaa tosin nautiskeluun sen extrapotkun. :)

Food is Art Herkkurastit 2011 Tampereen Kauppahallissa pe 27.5. klo 13-18 ja la 28.5. klo 11-15. 


Aattoillan suunnittelua.

2 kommenttia:

  1. Missä se juuri julkistettu top 50 lista on?
    En löydä kuin viime vuotisen listan tuosta linkistä tai muualtakaan.

    VastaaPoista
  2. Lista oli Viisi tähteä -sivuston tekemä. Kyseinen media kuitenkin lopetti toimintansa, joten uutta listaa ei ole tehty. Sivumakukin on muuttanut uuteen osoitteeseen http://blogit.mtv3.fi/sivumaku/ .
    Lähden ihan kohta lounastamaan herkkurasteille ja bloggailen tunnelmasta illemmalla. Siis tuossa uudessa osoitteessa.

    VastaaPoista