maanantai 4. huhtikuuta 2011

Vasikkaa marsalakastikkeella

Jälleen todiste, että arkea voi juhlistaa herkullisesti ja vaivattomasti!

Vasikkaa marsalakastikkeessa on italialainen klassikko, joka ilmentää saapasmaan keittiön ydintä, yksinkertaista ruokaa hyvistä raaka-aineista. Teet tämän valloittavan aterian alusta loppuun 20 minuutissa, joten arjen kiireet eivät käy selitykseksi mikroaterialle. :) Mikäli haluat lihan kanssa lisuketta kuten risottoa, pastaa tai paistettuja perunoita, pitää aikaa varata toki hiukan enemmän. Parhaimmillaan mehevä herkku on mielestäni ihan yksinään. Vasikkaa voi olla vaikea haalia, joten naudan ulkofilee tai paisti sopivat aivan yhtä hyvin.

Vasikkaa marsalakastikkeella
kahdelle

2 ohueksi nuijittua vasikanleikettä (ulkofileetä tai paistia)
kourallinen herkkusieniä
salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia (yhden oksan lehdet)
1 dl kanalientä
0,5 dl marsala-viiniä
nokare voita
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Hienonna salottisipuli. Murskaa valkosipulinkynsi esim. lappeella veitsenterällä. Siivuta sienet.
Kuumenna iso pannu. Laita siihen voinokare ja loraus oliiviöljyä. Paista pihvit kullanruskeiksi. Laita pihvit sivuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Kumoa pannulle sipuli, valkosipulit ja sienet. Paista sienistä kosteus pois. Kaada joukkoon marsala ja anna kiehua puoleen väliin. Lisää joukkoon kanaliemi ja rosmariini. Anna kiehua hetki ja laita pihvit takaisin pannulle ja laita päälle kastiketta. Anna hautua hetki. Nosta lautaselle ja laita pannulta kaikkea päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti