tiistai 19. huhtikuuta 2011

Sivumaulle tunnustusta

Huomasin kävijätilastoissa tänään pikku piikin Sitruunaruoho-blogista. Kävin kurkkaamassa, mikä siellä johdattaa Sivumaun äärelle ja huomasin tyttöjen palkinneen blogini The Gorgeous Blogger -tunnustuksella. Kiitos ja kumarrus heille! Kyseessä on varsin leikkimielinen tunnustus, jonka tarkoitus on laittaa bloggari vastaamaan viiteen kysymykseen blogistaan ja pistää kunnia kiertämään viidelle blogille. Eikun kysymyksiin...


1. Koska aloitit blogin?
Piti oikein tarkistaa. 9.3.2010 ja samalla huomaan, että vuosijuhlat jäi tyystin väliin. Oh dear!

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?
Oikeaa ruokaa ja kaikkea sen ympäriltä. Kokkailuja, pohdintoja, ravintola-arvosteluja, matkakertomuksia, tuoreimpia uutisia jne.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?
Useimmat blogit ovat hyvin sisäsiistejä resepti- tai lifestyleblogeja, jotka taputtelevat toisiaan selkään ja ovat siksi mielestäni usein varsin tylsiä. Pyrin ottamaan mahdollisimman paljon kantaa oman tietämyksen rajoissa. Juuri siitä olen eniten kiitosta saanutkin ja juuri sellaisia bloggauksiani eniten seuratataan. Sosiaalinen media kun rakastaa perusteltujen mielipiteiden esilletuomista. Asioihin hiljalleen perehtyessä olen alkanut ymmärtää omien tietojen vajaavaisuuden ja mietin nykyään tarkemmin, mitä uskallan kirjoittaa. Lukijakunnassa on hyvin valveutunutta porukkaa, joka ei pelkää näpäyttää välittömästi, jos sohaisen mielipiteelläni ohi maalista. Ja juuri se on tässä kaikkein parasta! Keskustelun aikaansaaminen. Se tsemppaa ottamaan selvää ja kirjoittamaan vain faktoja tai hyvin perusteltuja näkemyksiä.

Facebookin puolella Sivumaku toimii hektisemmän luonteensa vuoksi enemmän tuoreimpien uutisten jakomediana, mutta antaa samalla loistavaa tukea varsinaiselle blogille. Blogikäsitys on muutenkin mielestäni liian rajallinen. Se ei ole vain yksi media, vaan voi toimia koko mediakentässä. Aivan kuten sanomalehdet. Netti kertoo onlinena, mitä tapahtuu ja paperiversio taustoittaa ja pureutuu asioihin syvemmin.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kiinnostus ruoanlaittoon ja herääminen kuluttajien kusetukseen. Toisaalta kuluttaja saa syyttää pitkälti myös itseään, koska haluaa kaiken nykyisin mahdollisimman halvalla laadusta ja etiikasta välittämättä. Tällaiselle blogille tuntui olevan tilausta. Lisäksi se velvoittaa ja kannustaa pysymään itse ajan hermolla ja ottamaan asioista entistä enemmän selvää.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Markkinoinnin suunnittelijana katson karsaasti blogin ulkoasua. Työhöni kuuluu paljon nettisivujen visuaalista ja toiminnalista suunnittelua eikä blogi vastaa lainkaan sitä tasoa, mitä työssäni vaadin. Ongelmana on, etten ymmärrä koodauspuuhista yhtään mitään ja Bloggerin kautta blogin pystyttäminen oli juuri niin helppoa kuin sen kuuluisikin olla. Mikäli joskus opin käyttämään Wordpressiä, siirtyy blogi heti sinne ja upean näköisenä. (huokaus)

Tässä tunnustusta seuraaville blogeille (aakkosjärjestyksessä):
Chef Santeri
Koemaistaja
MinDo
Ravitsemus ja terveys
Ravitsemusuutiset
Sillä sipuliEi kommentteja:

Lähetä kommentti