torstai 7. huhtikuuta 2011

Munakoiso-parmesaanipaistos

Olen pitkään miettinyt, miksi italialainen ruoka maistuu Italiassa "aidommalle" kuin Suomessa. Neutralisoitua matkafiiliksen nousee esiin toki raaka-aineet, jotka Suomessa ovat yhdeksän kuukautta vuodessa selkeästi huonommat. Purkkikamasta tosin löytyy hyviä korvikkeita. Lähimmäksi ehtaa italomeininkiä olen todennut pääseväni kasvisruoilla. Pari viikkoa sitten Firenzessä vaimoni nautiskeli raflassa mehevää munakoisoa mozzarellalla, tomaattikastikkeella ja parmesaanilla höystettynä. Oli aika testata sitä kotioloissa.

Melanzane alla Parmigiana
eli munakoiso-parmesaanipaistos
neljälle

3 keskikokoista munakoisoa
2 palloa mozzarellaa
2 purkkia tomaattimurskaa
ruukku basilikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5-1 tl chilirouhetta
pieni loraus punaviinietikkaa
3 kourallista raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Leikkaa munakoisoista kanta ja sitten pituussuunnassa sentin levyisiksi palasiksi. Ripottele palasten päälle suolaa ja itketä niitä puolisen tuntia. Tee sillä välin tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Revi basilikan lehdet. Kuumenna kattila, lorauta oliiviöljyä ja laita sipuli ja valkosipuli kuullottumaan 1-2 minuutiksi. Kaada joukkoon tomaattimurska ja heitä mukaan puolet basilikasta. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Lorauta hiukan punaviinietikkaa. Maista ja tarkenna maku. Anna poreilla 15 min.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pyyhi munakoisojen pinnasta suola ja neste. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi. Ota uunivuoka esiin. Kuumenna paistinpannu, lorauta oliiviöljyä ja paista munakoisot erissä kullanruskeiksi. Asettele kerros munakoisoja vuokaan. Laita päälle muutama mozzislevy ja revittyjä basilikanlehtiä. Kaada sekaan hiukan tomaattikastiketta. Ripottele päälle parmesaania. Toista sama, kunhan kaikkein päällimmäiseksi tulee kastiketta ja parmesaania. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi. Nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti