maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kanaa pinaatin kera

Kaikki alkoi jääkaappiin jääneistä ja pian vanhentuvasta kermasta ja täytetyistä sienten jaloista (täytettyjen sienten jäänteitä). Kerma on melko harvinainen raaka-aine keittiössämme, joten tutkin kirjoja ja nettiä ja yritin löytää herkullista reseptiä ilman kermamättöfiilistä. Jotain löytyikin ja siihen kun hiukka sävelsi, niin kehittyi varsin mainio illallinen. Risotto oli peruskamaa, paistetuilla sienten palasilla höystettynä.

Muun hässäkän keskellä unohdin heittää persiljat mukaan, joten lisäsin ne lounaaksi meneviin annoksiin. Tuntui, että seuraavan päivän lounassetti näytti herkullisemmalta kuin illallinen. Maku oli kuitenkin erinomainen, joten kehotan kokeilemaan ja onnistumaan minua paremmin myös visuaalisesti!

Kananrintaa pinaatin ja kermakastikkeen kera
neljälle

4 kananrintaa
50 g voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
lasi valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
2 pussia pakastepinaattia, sulatettuna ja kuivaksi puristettuna
vehnäjauhoja jauhottamiseen
suolaa
pippuria

Suolaa ja pippuroi kananrinnat. Jauhota kanat kevyesti. Sulata 2 rkl ruokalusikallista voita pannulla. Paista kananrinnat kullankeltaisiksi. Nosta ne syrjään ja kääri folioon, etteivät ne kuivu ja pysyvät lämpiminä.

Lisää pannulle 2 rkl voita. Kuullota sipuli ja valkosipuli ja raaputa pannun pohjalta mukaan herkulliset rippeet. Lisää viini. Anna porista, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja anna sen porista puoleen määrään. Sekoittele välillä, ettei pala pohjaan. Laita mukaan persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kanafileet mukaan ja pyörittele kastikkeessa.

Ota pieni kattila tai paistinpannu ja sulata siinä 2 rkl voita. Lisää pinaatti ja hauduttele sitä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota lautanen ja laita siihen keko pinaattia. Asettele kana pinaatin päälle ja kaada loput kastikkeesta päälle.


Illallinen
Lounassetti

2 kommenttia:

  1. Jämistä syntyvät usein ne parhaat oivallukset! Pitäisi kiinnittää vielä enemmän huomiota siihen, ettei heittäisi mitään syömäkelpoista hukkaan.

    Olitkin jo bongannut blogistamme sinulle osoitetut terveiset - hauskaa päästä lukemaan vastauksesi!

    VastaaPoista