torstai 24. helmikuuta 2011

Makumuistoja Italiasta

Tulevan Italia-reissun kynnyksellä oli kiva palata puoli vuotta taaksepäin muistelemaan viime matkalla nautittuja herkkuja. Makuja oli joka lähtöön ja joitakin pettymyksiäkin mahtui mukaan, mutta pääosin makumatka oli vertaansa vailla. Lautaselle tuotiin uusia ja harvinaisempia herkkuja kuten aasia, hevosta, kania ja saksanhirveä. Klikkaa kuvia suuremmiksi! 






Aperitivo
Antipasti
Secondi Piatti


Pastaa




Lasagnea


Kaupassa

Katuruokaa

Pizzaa




Dolci 




2 kommenttia:

  1. On ruoalla taipumus olla niin kovin keltaista, ruskeaa ja punaista.

    VastaaPoista
  2. Totta! Kuvittelin syöväni reissussa kesän parasta satoa. Kasvispastoja, auringon kypsyttämiä vihanneksia ja yltiövärikästä ruokaa. Noilla seuduilla ei vain sellaista ruokalistoilta liiemmin löytynyt. Bolognan alue on lihansyöjän paratiisi ja menuista pystyi päättelemään, että kasvissyöjiä katsottaisiin kieroon. Tsekataan, josko kolmen viikon päästä saisi lautaselle laajempaa väripalettia!

    Toisaalta, vehnä ja tomaatti ovat niin olennainen kivijalka italialaisessa keittiössä, että muiden värien täytyy taistella itsensä esiin.

    VastaaPoista