tiistai 25. tammikuuta 2011

Suosittelen!

Välillä tulee tehtyä löytöjä, joita ilman ei voi enää mukamas elää. Pengoin ruokakaapit ja keräsin kasaan muutamia tuotteita, jotka veivät jalat alta ja kielen mennessään tai madalsivat ruokalaskun hintaa laatua parantamalla. Osa voi olla hyvinkin tuttuja, mutta näillä itse juhlistan arkea. Joka päivä.


Tässä muutama linkki ylläolevista tuotteista:
Armas-perhe
Molino Ferrari -jauhot
Keittiöelämää (Facebookissa)
Runsaudensarvi
Ruohonjuuri
Punnitse & Säästä
Clipper-teet5 kommenttia:

 1. Hauska blogi, eksyin Keittiöelämän facebook-osion kautta. Ihan pakko kommentoida muuten hienoa listaasi, mutta mitä ihmettä tuo tomaattimurska tuossa tekee? Suosittelen: hallin LuomuAnista tomaatteja ja tee ite koko roska. Ehkä hieman hintavampaa, mutta helvetin paljon parempaa ja yllättävän nopeaakin. En ole ostanut murskaa enää muutamaan vuoteen, kun älysin että ite tekeminen on aika helppoa.

  VastaaPoista
 2. Arvasin, että Pirkka-tuote tuossa listassa herättää ihmetystä. :) Olen Facebookin puolella pariin otteeseen manaillut Kauppahallin aukiolokäytäntöä. Asun 500 metrin päässä hallista, mutta se menee kiinni klo 18 ja klo 17 on useat olennaiset tiskit jo tyhjiä. Erittäin typerää! Vuokrat ylös ja yrittäjätkin jaksaisi panostaa enemmän! Näin ollen joudun suorittamaan pääosan ostoksista Stockmann-Sokos-Anttila -sektorilla. Silloin tällöin sentään ehdin Kauppahallin tarjontaa hyödyntämään. LuomuAni on silloin vakipaikka. Niin paljon kuin haluaisinkin suosia kaikessa lähellä tuotettuja tuotteita, olen linjannut muutamia artikkeleita, joista en tingi. Suomalaiset tomaatit ei - etenkään talviaikaan - pärjää millään muotoa etelän auringossa kypsyneille. Ekologisesti ajatellen mietin myös sydäntalvella tuotettujen tomaattien lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
  Joka tapauksessa loistavaa, että löysit blogin ja aloitit keskustelua! Sitä käydään kaiken aikaa Facebookissa, mutta toivottavasti yhä enemmän varsinaisen bloginkin puolella.

  VastaaPoista
 3. Moi! Ainakaan tuo kuvassa näkyvä 00-jauho ei toimi pizzaan sitten laisinkaan. Se on jälkkäreille. Nimim. Olen yrittänyt leipoa leipää tuollaisesta 00sta ja eihän siitä mitään tullut. Mut ehkä sun jauho ei ole toi mikä näkyy kuvassa?

  VastaaPoista
 4. Kyllä se "00"-jauho toimii pizzassa erinomaisesti ja on yleisesti suositeltu jauho pizzan ja pastan valmistukseen. Sen hienojakoisuus tekee taikinan sitkosta erinomaisen ja käsituntuma on aivan toista luokkaa kuin perus Sunnuntaissa. Paistettuna pohja on rapeampi ja siten maukkaampi. On sääli, että tiedän Tampereella vain yhden paikan, joka ko. jauhoja myy eli Keittiöelämää. Yritä vielä kerran, ehkä onnistut paremmin!

  VastaaPoista
 5. Tuo 00 on pelkkä jauhatusaste. 00-jauhoja on erilaisia, on sellaisia jotka on tarkoitettu pikkuleiville, pastalle, kakuille ym. jossa sitkoa yritetään välttää. Sitten on myös se pizzalle tarkoitettu jolla tulee hyvä sitko. Tuossa kuvassa sun jauhot on vähäsitkoisia. Vähäsitkoisista jauhoista nimenomaan kyllä saa rapean pohjan, siihenhän pyritään pikkuleivissäkin, mut ei sitkoa. Kun mä joskus yritin sitä tipo 00 -leipää leipoa, niin se oli just vääränsorttisista jauhoista. (Ei sillai, ei siitä nyt kannata ehkä leipoa leipää vaikka mitkä jauhot ois.)

  Ei Helsingistäkään taida saada noita jauhoja kun yhdestä, kahesta paikasta. Ette ole jäljessä, Tampere! :)

  VastaaPoista