torstai 25. marraskuuta 2010

Palsternakka-pancettapasta 300 fanin kunniaksi

Mikäli kaikki blogia lukevat eivät ole vielä huomanneet, niin Sivumaun aktiivisempi versio löytyy Facebookin puolelta. Olen hiukan pohtinut problematiikkaa näiden kahden median välillä, mutta tullut siihen tulokseen, että homma toimii ja molemmat tukevat toisiaan. Blogin puolelta on kivempaa lukea pitempiä tekstejä ja katsella isompia kuvia, kun taas hektiset kommentit ja linkitykset toimivat kätevämmin Facebookissa. Lisäksi kynnys itsensä linkitykseen on naamakirjassa huomattavasti pienempi ja uutisoinneista voi helposti napata mieleisensä otsikkojen perusteella. FB-tykkääjien määrä kipusi tänään yli 300:aan, joten on aika heittää maukas resepti kehiin ja suunnata kohti 400:aa.

Tämä resepti on lainattu Jamie Oliverilta ja osui suoraan makuhermopisteeseen ensi maistamalta. Siinä tiivistyy monta seikkaa allekirjoittaneen makufilosofiassa. Suolaisen pancettan ja makeaksi muuttuvan palsternakan liitto, vahvat ja selkeät maut, tuoreiden yrttien fressi vivahde sekä yksinkertaisuuden kauneus. Loistava, nopea arkiruoka! Voit käyttää pancettan sijaan pekonia, mutta maku ei ole ihan yhtä hyvä.

Palsternakka-pancettapasta

12 slaissia pancettaa oman mielen mukaan pilkottuna
kourallinen tuoretta rosmariinia, timjamia tai kynteliä
4 kunnon nokaretta voita
2 valkosipulin kynttä viipaleina
2 palsternakkaa ohuina puolikuuviipaleina
450 g tagliatellea tai pappardellea
3 kunnon kourallista raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

Kuumenna puolet voista suuressa pannussa. Pane pancettat paistumaan. Lisää hetken kuluttua yrtit ja paista 2 minuuttia. Kumoa sitten joukkoon valkosipuli- ja palsternakka-viipaleet. Paista vielä 3 minuuttia keskilämmöllä eli kunnes pancettat ovat hieman ruskistuneet ja palsternakat pehmenneet.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi, valuta se ja jätä hiukan keitinvettä. Sekoita pasta palsternakka-pancettaseokseen. Lisää loppu voi, parmesaani ja tilkka vettä notkistukseksi. Ruoan tulee olla kostean kiiltävää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti