sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Suunnitelmia

Syksy on vierähtänyt vauhdilla erilaisten suunnitelmien parissa. Päällimmäisenä pöydällä pyörii muutama keittiösuunnitelma.

Tuleva viikko tuo toivottavasti ratkaisun keittiön mallista ja toimittajasta. Lähtökohtana kun on saada remppa valmiiksi ennen joulua. Kuten ennalta arvattiin, löytyy hinta- ja malliversioita joka lähtöön. Emme tarkoituksella kertoneet suunnittelijoille ihan kaikkea, mitä olimme valmiiksi ajatelleet, jotta heiltä tulisi ratkaisuja, joita emme osanneet miettiä. Ja tulihan niitä. Kerron enemmän, kun projekti etenee…

Loppuvuoteen mahtuu monta muutakin ruokaplääniä. Ensi perjantaina pääsen vihdoinkin Ravinteli Berthaan. Paikka kerää melkoista nostetta rafla-arvosteluissa (mm. 1, 2, 3, 4, 5) sekä puskaradion avulla. Senpä takia pöydän saaminen muodostui varsin haastavaksi. Olen seurannut Tampereen ravintola-alaa ihan ammatillisestikin yli kymmenen vuotta enkä muista vastaavan tasoista starttia ruokaravintolalla. Odotukset ovat siis hyvin korkealla enkä silti usko, että pettyisin.

Kotikokkailussa olen hautonut mielessäni possunposkea. Kuluneen vuoden aikana olen syönyt sitä piiiiitkään haudutettuna ravintolassa pari kolme kertaa ja maku on kerrassaan loistava. Tampereen Kauppahallin Laatulihasta sitä saa pakasteena, joten tarvinnee laittaa lähiaikoina varaus menemään. He kertoivat kellaripakkasesta löytyvän tilauksesta myös puolikkaita possunpäitä, jotka herättivät paitsi karmaisevia, myös kulinaarisia ajatuksia. Edinburghin The Kitchin tarjosi äärimmäisen maukasta siankorvasalaattia.

Toinen framilla oleva eläin on poro. Sain ystävältä säkkikaupalla erilaisia poronruhon osia, joista pitäisi taikoa mitä mielenkiintoisempia herkkuja. Aloitin helposta päästä eli kulmapaistista ja maksasta, jotka onnistuivat jopa yli odotusten. Saapa nähdä, mitä sydämestä loihditaan… Mielenkiintoisia porovinkkejä löytyy Deliporon sivuilta ja Facebookin Poro On Parasta -ryhmän kuvagalleriasta. Kiitos lihoista vielä kerran Nuppu!

Aloitimme eilen alustavasti myös joulusuunnittelun. Jos/kun uusi keittiö on apuna, on sitä testattava tosissaan myös jouluruokiin. Tarkoitus olisi nyt perehtyä eri maiden jouluperinteisiin ja etsiä sieltä vaikutteita ja mielenkiintoisia ideoita. Kummasti jouluruoat aina maistuvat jouluiselta, vaikka ne etelänmailta tulisivatkin. Kotimaisia perinneruokia saa varmasti sukulaisissa ja joulunaluslounailla, joten uusillekin makukokemuksille löytyy tilaa.

Ensi viikonloppuna suunnittelin herkuttelevani etanoilla ja fonduella. Molempien maistamisesta onkin jo aikaa. Mikä olisikaan loistavampi tapa viettää muuten hiljaista pyhäinmiestenpäivää?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti