maanantai 30. elokuuta 2010

Possua omena-salviakastikkeella naurispyreen kera

Italian kuvat ja muistot odottavat kirjaamista, mutta sitä ennen on pakko hehkuttaa poikkeuksellisen hyvää maanantairuokaa. Omenasato on runsaimmillaan ja tässä omppuhilloa käytetään kastikkeen pohjana. Mmm…

Käytin itse tuttavaperheen valmistamaa hilloa, joka ei ollut niin makeaa kuin kaupan vastineet. Halutessasi voit säädellä makeutta sokerilla. Nauriit nostin eilen mökin kasvimaalta.
HUOM! Juurekset ja vihannekset kannattaa keittää aina "lyhyessä" vedessä.

4 porsaan kyljystä tai leikettä
1,5 dl omenahilloa
2-3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 omena pieneksi kuutioituna
voita/oliiviöljyä
suolaa
pippuria

4-6 naurista

Laita nauriit aluksi kiehumaan. Anna niiden kiehua kypsäksi. Mausta suolalla ja soseuta.
Tee omenakastike. Sekoita pienessä kattilassa omenahillo, viinietikka, salvia, rosmariini, inkivääri ja omenakuutiot. Laita hiljalleen kiehumaan ja anna kastikkeen tiivistyä.

Mausta possufileet/-kyljykset suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ne kypsiksi.

Asettele kyljykset/fileet lautaselle ja laita kastiketta päälle. Naurispyreetä vierelle ja tarjolle.

Sadonkorjuuhenkisen ruoan kanssa toimi varsin hyvin Sparr Pinot Blanc Réserve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti