keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Rapucurrya eteläintialaisittain

Ostin kuukausi sitten Hallituskadun East Asian Marketista purkin ravunlihaa, kun kerran sellaista satuin löytämään. Tuoreen lihan löytäminen on Tampereella puhdasta tuuria ja onnistuu ainoastaan Kauppahallin Nygrenillä. En vain tiennyt, mihin sen purkin käyttäisin.

Selailin tänään nälkäisenä keittokirjoja ilman sen suurempia mielitekoja. Silmiini osui Jamie Oliverin eteläintialainen ravunlihacurry, johon päätin tunkea purkkilihan. Todennäköinen metallinmaku peittyisi varmaankin vahvojen mausteiden alle ja käsitys purkkiravun käytöstä avautuisi varovaisesti.
Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Ohjeeseen kuuluu 250 g ruskeaa ravunlihaa, mitä maakrapu ei edes ymmärtänyt. 170 g purkillinen taskuravunlihaa sai siis kelvata. 500 g valkoista ravunlihaa korvattiin 300 grammalla katkarapuja. Koska ruokaohjeissa mausteiden määrä on liki poikkeuksetta liian vähäinen, laitoin ohjeen mukaisen annoksen makua, mutta pihistin kokonaan vedessä ja hiukan ravunlihassa. Hyvää tuli, mutta valitettavasti metallinen purkinmaku tunki aavistuksen läpi.

Törmäsin jälleen tavalliseen chili-ongelmaan. Se, että kaupassa myydään "punaista chiliä" ei kerro mitään. Esim. Pirkan valmiiksipakatut chilit ovat hyviä lähinnä pelkästään, mutta tulisuuden lisäämiseen niistä ei ole. Pakkauksessa sentään lukee mieto. Irrallaan myytävistä chileistä ei ota maallikko ulkoisesti millään selvää. Chililajeja on lukematon määrä ja näemmä toimittajiakin. Suosittelenkin aina leikkaamaan kärjestä pienen palasen ja maistamaan chilin tulisuus ennenkuin maustaa sillä ruokaa. Joskus se tappaa talossa ja puutarhassa, mutta tällä kertaa kaksi chilipalkoa oli aivan liian vähän. Kun en muistanut maistaa paljaaltaan.

Maultaan curry oli muuten varsin hyvä ja ravunliha antoi kivaa, hiukan erilaista makua mukaan. Mikäli pidät intialaisesta ruoasta, pidät tästä varmasti. Muista säätää tulisuus mieleiseksesi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti