torstai 17. kesäkuuta 2010

Juhannusmenua

Juhannus on ensi viikolla ja viime vuonna aloitin näihin aikoihin jo menun suunnittelun. Syömiselle tuli kiire, koska välillä raikkaassa maalaisilmassa jaksoi nukkua myöhään aamupäivään, mikä sekoitti aamiais-lounas-päivällis -kattaukset. Mutta hauskaahan se on pyhittää kolme päivää pitkälti ruoan teolle ja nautiskelulle.

Tänä vuonna olemme toisten passattavana Edinburghissa. Luvassa on mm. lounas ja illallinen kahdessa eri Michelin-ravintolassa.

Viime vuonna juhannuksen makumatkat liikkuivat Espanjan ja Lähi-idän välillä. Tässä menua:

- Itsesavustettua lohta
- Tonnikalapihvejä fenkolilla kuorrutettuna munakoison ja tomaatin kera
- Salsa Agresto (manteli-pähkinä-yrtti-rypäle -salsa)
- Kanaa harissa-valkosipuli-sitruuna -marinadissa
- Fenkolia limen valkosipulin ja manchegon kanssa
- Katkarapuja sherryssä
- Mojo Picon -dippi uusille perunoille (tulinen paprika-kastike)
- Marinoitua ja grillattua mustekalaa
- Paahdettua punajuurta, pähkinöitä ja paahdettua punasipulia
- Possulihapullat täyteläisessä tomaattikastikkeessa
- Marokkolaisittain marinoitua karitsaa
- Marinoituja härkäpapuja
- Kikhernesalaatti
- Hummus (kikhernedippi)
- Babaghannouj (munakoisodippi)
- Falafel

Yöpalaa:
- Ribsejä BBQ-soosilla
- Raakamakkaroita
- Hodareita

Aamuksi
- Baskilainen munakokkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti