torstai 15. huhtikuuta 2010

Kanaa lyonilaisittain


Aina silloin tällöin perusarkiruoka yllättää positiivisesti. Tarkoitus on tehdä "vain jotain", mutta lopputulos viekin kielen mennessään. Tänään oli sellainen päivä.
Löysin uusimmasta Viini-lehdestä (2/10) reseptin Lyonin kanaa. Jääkaapissa sattui olemaan kaikkea, mitä ruokaan tarvittiin. Jopa avaamaton kanapaketti eiliseltä.
Ruoan maku on yhtä aikaa rouhea ja hienostunut. Liekö runsaan viinietikan ansiota? Koska kokonainen kana voi tuntua monesta hankalalta ja sen sulana saaminen arkena voi olla muutenkin vaikeaa, oikaisen hiukan.

Ainekset:
4 kanan rintafilettä
voita
suolaa ja pippuria

Sipuli-tomaattiseos:
2 salottisipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 rkl tomaattipyrettä

Kastikkeeseen:
prk ranskankermaa
puntti tuoretta rakuunaa ja/tai 2-3 rkl kuivattua
1-1,5 dl punaviinietikkaa

Lisukkeeksi:
riisiä
salaattia
leipää

Laita uuni päälle 200-asteeseen. Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Paista niihin väri voissa. Nosta fileet vuokaan ja laita uuniin 15 minuutiksi. Laita samaan pannuun sipuli ja valkosipuli ja kypsennä niitä hetki. Laita pannulle pyree, sekoita ja kypsennä seosta 5 min. Erota tuorerakuunasta puoli kouraa lehtiä ja säästä ne myöhemmäksi. Kaada joukkoon etikka, ranskankerma ja rakuuna. Kun kanat ovat paahtuneet, nosta ne soosin sekaan. Laita kansi päälle ja hauduta 15 min. Keitä sillä välin riisi ja tee salaatti.
Maista soosia ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Laita mukaan loput tuorerakuunat ja tarjoile. Voit säästää muutaman rakuunanlehden koristelua varten.

Itselläni oli vain puolikas puntti rakuunaa, joten laitoin aluksi kuivaversiota ja lopuksi tuoretta, jotta soosi näyttäisi valmiina kauniimmalta.Mikäli haluaa yksinkertaistaa enemmän, voi kanan toki paistaa ja hauduttaa kokonaan pannulla. Varo, ettei se kuivu!

Ruokajuomaksi ranskalaista pinot noiria. Viini-lehti suosittelee Le Buxynnoise Bourgogne Réserve Pinot Noir 2008. 10,45 e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti