tiistai 9. maaliskuuta 2010

I ♥ FOOD


Tykkään ruoasta. En suhtaudu siihen intohimoisesti, mutta tykkään siitä pirusti. Sen syömisestä, tekemisestä, nuuhkimisesta, analysoimisesta ja raaka-aineisiin tutustumisesta. Siksi tämä blogi.

Tekstit käsittelevät vain ruokaa, mutta hyvin monelta kantilta. Stoori ei varmasti lopu kesken, koska ruoka on läsnä jokaisen elämässä päivittäin ensimmäisestä henkäyksestä alkaen. Ja useaan kertaan. Mistä muusta elämän peruspilarista voisi sanoa samaa? Se luo kulttuureja. Sen ympärillä kuohuu. Sen ympärillä politikoidaan. Sitä uhrataan. Sitä lahjoitetaan. Siitä nautitaan. Siitä kiistellään. Sen tuotanto uhkaa koko maapallon tulevaisuutta. Olkoon kuinka tylsä persoona hyvänsä, ruoasta löytyy aina mielipide. Koska kyse on ihmisen ainoasta polttoaineesta, ei ole lainkaan outoa, kuinka paljon huulten väliin tungettu ravinto hallitsee keittiö- ja valtiosalikeskusteluja kaikkialla maailmassa.

Se suureellisuudesta. Tavoitteeni on kuitenkin luoda joka kodin kommentoitava keittiömonologi, jossa osoitetaan ja haastetaan - itseni mukaan lukien - että hyvän ruoan tekeminen ei vaadi ihmeitä niin ajassa, vaivassa kuin kokemuksessakaan. Tarkoitus on myös antaa vinkkejä, joilla et turmele ravinnollasi sisukalujasi tai ympäristöä lähelläsi tai vähän kauempana. Ilman kiihkoilua. Ilman vouhotusta. Nautiskellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti