keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Pysyvää sisältöä ja ikuisuuspurkkeja

Ruokalehdissä on silloin tällöin osio, jossa kysytään, mitä haastateltavan jääkaapista löytyy aina. Oma jääkaappi on aina täynnä jos jonkinlaisia purkkeja, mutta monia vakkareitakin löytyy. Tässä listani, johon en ottanut ihan kaikkia perusjuttuja kuten voita, kurkkua jne:
- Dijon-hunajasinappia
- valkoviinitonkka
- varsiselleriä
- luomumunia
- kapriksia
- kana- ja lihafondia
- anopin hillopurkkeja
- anopin, äidin tai mummon mehuja
- soijaa paria laatua
- riisiviinietikkaa
- sushi-inkivääriä (gari)
- fish saucea
- parmesaania
- oliiveja

Oliko yllätyksiä? On erittäin häiritsevää, että kaappi kerää sisäänsä lukuisia ikuisuuspurkkeja, josta on vaikea päästä eroon. Jossain ruoassa tietty, erikoisempi raaka-aine on olennainen, mutta kun purkin sisältö on kymmenkertainen tarvittavaan määrään nähden. Esimerkkejä: sambal oelek, kastanjahillo, currytahnat, hoisin-kastike… Onneksi näiden säilyvyys on melko pitkä, mutta se vuosikin kuluu niin nopeasti… :)

2 kommenttia:

  1. toi Dijon-hunajasinappi on kyllä loistotavaraa. Grillimakkaran kaveriksi äärimmäisen sopiva, vaikka tiety perinteiselle Turun Linnan sinapillekin on aina paikkansa

    VastaaPoista
  2. ...ja mainiota kylmien nakkien kanssa. :)

    VastaaPoista