torstai 25. maaliskuuta 2010

Keittiötunnustuksia

Ettei liikaa tule teksteissä jeesusteltua...
 • Joskus iskee laiskuus tai raaka-ainetta tarvitaan hirveän vähän, mitä vastaan olen varannut jääkaappiin purkin sitruunaruoho- ja inkiväärimurskaa ja tuubin majoneesia (joka varmaan vanhenee ennen käyttöä).
 • Haen 1-2 kertaa parin vkon sisään lounaaksi pikaruokaa, koska Subway ja Hese ovat firman vieressä eikä ole aikaa nauttia kunnon lounaasta. Yleensä syön edellispäivän paljon parempaa tähderuokaa.
 • Vaimoni opetti minulle nopean välipalan: hunaja-Dijonilla voideltu kylmä nakki. Kammoksuin sitä aluksi, mutta nyt "valitettavasti"pidän siitä.
 • Unohdan liian usein, mitä jääkaapista löytyy ja joudun heittämään ruokaa roskiin. Siitä tulee morkkis ja sen täytyy muuttua. Sama ongelma leivän kanssa.
 • En tiedä, kauanko perunoiden keittoaika on. Veikkaan n. 20 min?
 • En ole koskaan tykännyt kalasta, vaikka olen yrittänyt parhaani. Muutama vuosi sitten tykästyin täysillä tonnikalapihviin ja ravintolassa olen syönyt monia todella hyviä vaaleita kalaruokia. Punaista kalanlihaa kuten lohta en voi syödä vieläkään paitsi sushissa, joka on lempiruokaani. Silakan tapaisia kaloja en voi sietää paitsi Chez Dominiquen annos, joka oli loistava. Purkkitonnikala on kamalimpia makuja maailmassa. Ota tästä nyt selvää…
 • Unohdan todella usein likaisen leikkuulaudan vedettävän laatikoston sisään ja löydän sen aamulla. Tulevaan keittiöön ei sellaista tule. Typerä idea.
 • Kun muutin parikymppisenä pois kotoa, soitin pikkusiskolleni ja kysyin pastan keitto-ohjetta.
 • Syön 2-3 grillimakkaraa vuodessa. Tämän vuoden saldo on jo 1 kpl.
 • En ole koskaan ostanut HK:n Sinistä.
 • Syön nykyään 2 sipsipussia vuodessa. Ennen paljon enemmän. Kiitos tästä ja seuraavasta kuuluu vaimolle.
 • Syön ehkäpä 1/5 huippuvuosien karkkimäärästä. Se oli luultavasti keskivertokuluttajan määrä.
 • Rakastan Bilar-karkkeja
 • Kuntoilen edelleen liian vähän, mutta nyt alkaa valoa näkyä tunnelin päässä.
 • En ole eläissäni polttanut yhtä ainutta tupakkaa, koska ei ole tehnyt mieli. Ei liity ruokaan, mutta sanon silti.
 • Hahmotan viinin laadukkuuden n. 20 euroon asti. Useamman kympin pullo toki maistuu hyvältä, mutta sillä tasolla vertailuun en pysty. En ole vielä oppinut kunnolla analysoimaan viinejä sanoin, mikä on ärsyttävää, kun kuitenkin hahmottaa makuja suussa.

4 kommenttia:

 1. Mä mietiskelin meidän seiskaluokan köksäntunteja. En valitettavasti muista mitään kommelluksia, vaikka muistan, että niitä kyllä sattui. Sen muistan, että jossain vaiheessa ryhmän muodostivat Kinkku, Kana, Pulla ja Miina. Miina ei saanut tehtyä eikä syötyä mitään, kun nauroi vain muille kolmelle jatkuvasti. Ja Siira mulkoili ryhmää pahasti. :D

  VastaaPoista
 2. :) Ihana trio; kinkku, kana ja pulla. Köksän tuntiin sopivat nimet!

  Ja eikös köksän tunneilla opetettu keittään perunoita...?? Tosin mullakin on se unohtunut,että kuinka kauan niitä keitetään. Meillä keitetään perunoita ehkä 2-3 krt/vuodessa. Hyi minua, lapsethan vissiin hyötyisivät enemmän keitetystä perunoista kuin esim. uunipellillä öljyssä ja yrteissä kieritetyistä kuorellisista perunoista, joita meillä tehdään varsinkin kesällä ehkä 5 krt/viikko :)

  Ruokaa menee myös meillä roskiin tuhottomia määriä; leipää, juustoja, lihaa, kalaa, kanaa... kamalaa ajatella kuinka paljon heittää vuodessa rahaa roskiin!

  VastaaPoista
 3. Jessus, mitä muisteluita! Muistan vain, että mun spesiaali oli tehdä annoksista mahdollisimman "hyvännäköisiä". Makaronilaatikon pintaan kirjoitettiin ketsupilla kaunotekstiä, hedelmäsalaatissa persikanpuolikkaaseen iskettiin hammastikku ja siihen soiroja viinirypäleestä ja saatiin autiosaari... Nykyinen kokkaus on paljon tylsempää. :)
  Jos joku on epäekoteko, niin ruoan pois heittäminen. Ensin kuormitetaan sitä kasvattamalla kasveja ja karjaa, siihen kaikki logistiikat päälle ja kokkaus ja sitten lopputulos menee roskiin. Ei hyvä. Tarvis oppia tavoille jo tässä iässä.

  VastaaPoista
 4. Juu, pitäis oppia tavoille. Opettelen heti loman jälkeen (jota edeltää tänään jääkaapin tyhjäys roskikseen...) :)

  VastaaPoista