keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Keittiöni klassikoita vol. 1

Tein eilen yhtä klassisimmista ruokalajeistani - Jamie Oliverin reseptiin pohjautuvaa aasialaista nuudelisalaattia. Vaikka aasialaiset salaatit ovatkin erilaisia länsimaihin verrattuna, on lopputulos enemmän wokkimainen. Ja kuten helposti huomaa, hyvin erilainen Jamien versioon.

Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa kuutisen vuotta sitten ja sen jälkeen tusinan verran. Jokainen, joka sitä on maistanut, on pitänyt siitä. Se kuuluu ruokalajeihin, jotka osaan vaikka silmät ummessa yhdessä pasta carbonaran ja saltimboccan kanssa. Jääkaapin sisältö on vaikuttanut usein ko. annoksen reseptiin ja olen huomannut, että sitä ei voi pilata.  Painottaa mitä makua hyvänsä, jättää jonkun pois tai korvaa toisella vähänkin vastaavalla, se on aina hyvää, vaikkakin eri tavoin. Lihana possu on selvästi parasta, ettei mausta tule liian lihaisa. Tällä kertaa sitä tuli laitettua tuplamäärä, joten annos oli tavallista tuhdimpi, vaikka laitoinkin extramäärän nuudeleita. Ja pähkinät jäi pois, kun luulin niitä olevan kaapissa.

Tämä on helppo ja nopea resepti, jota suosittelen kokeilemaan, kun mieli tekee mausteista, freshiä ja terveellistä ruokaa!

1 kommentti:

  1. Olisiko mahdollista saada tästä reseptistä versiota suomeksi? Pelottaa vähän turhan paljon lähteä kokeilemaan tällä kielitaidolla englanninkielistä ohjetta :)

    VastaaPoista