keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Italomeininkiä

Eilinen ja tämänpäiväinen ruoka poikkesivat reippaasti toisistaan paitsi, että molemmat olivat herkullisia. Bongasin eilen Venetsia-kirjasta hauskan leipäreseptin. Kaksi vaaleaa leipäviipaletta voidellaan bechamel-kastikkeella ja molempien päälle laitetaan kinkkuviipaleet. Toisen päälle laitetaan viipaloitua mozzarellaa. Laita leipäviipaleet päällekkäin. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Kostuta leipä munaseoksessa, johon on lorautettu rkl maitoa ja ripaus suolaa. Pyöräytä leipä korppujauhoissa ja laita paistumaan. Tarjoa kylkeen salaattia tai laita leivän väliin tuoreyrttejä. Magnifico!

Tänään oli vuorossa kunnon kasvisruokaa. Italian versio ratatouillesta, cianfotta, sisältää munakoisoa, keltaista paprikaa, papuja, perunaa, varsiselleriä, sipulia, valkosipulia, tomaattia, rosmariinia sekä lehtipersiljaa ja basilikaa. Sipulit freesataan ja laitetaan muut rehut paitsi pavut pataan puoleksi tunniksi. Lisää sitten pavut ja hauduta vielä 10 min. Ota liedeltä ja sekoita persilja ja basilika mukaan. Ateria suoraan Välimeren maalaistalosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti